Bjørnestad skisenter
Drøymedag i laussnøen
Vinterferie, sessongopning, 50cm nysnø, solskinn og drøymeforhold. Bjørnestad skisenter ved Tonstad i Sirdalen, gav oss ein fin dag med mange utfordringar. I tillegg er opningstidene utrulege: 0900-2100, og prisen er fornufttige.
Av Ragnar Fjeld 01.03.2002

 
Det er vinterferie. Været har vært dårlig, men i dag er det endelig sol og fint. Dei siste dagane har det kome over ein halv meter med nysnø. Gleden er stor då me ankommer Bjørnestad skisenter og får se løypene som ligg å venter på oss. Heisen tar oss raskt oppover, og det er fin utsikt. Solbrillene må settast på og eg kjenner solstrålene varma på kinnet. På toppen stopper eg litt opp og bare gler meg til å kjøra nedover i fin nysnø. Frå toppen kjører med inn i bjørkeskogen, med masse pudder i, svinger mellom små trestubber og under snøtunge greiner. Med ikkje altfor god telemarkskjøring ender det med eit fall i den mjuke snøen. Eg ser nokut som ein snømann, i det eg svinger inn i bakken igjen. Her er det god plass og masse av utfordringar. Så er det bare å renna rett inn i heisen og ta turen opp igjen! 

 
Ut over dagen var stemningen i bakken kjempe god og alle såg ut til å trivast. Det var til tider ganske så folksomt. Trulig opp mot 50 personer, omtrent det det er plass til i heisen på ein gong. Det var ein alle tiders dag. Her vil eg koma tilbake så snart som mogleg! Ikkje som alle andre skitrekk
 
Bjørnestad skisenter er noko heilt spesielt. Alle eg har snakka med som har vore her, er skikkeleg overaska over kor fint det ofte er der. I tillegg er det svært lite kø. Heisen frakter deg raskt opp 200 meter og då venter ein kjempebrei bakke som gjer utallige kjøreplassar. Du kan kjøra ganske bratt eller vis du bare vil cruise nedover, kan du velga ien ganske så slak trasè. Bakken passer for alle nivå, frå dei som vil læra å stå på ski, til dei som er skikkeleg "proffe"
 Lite kjent

Blant folk flest i Rogaland og Vestagder er skisenteret lite kjent. For lite kjent vil nok mange meina. Dei aller fleste frå Stvanger/Sandnesregionen reiser kun opp til Ålsheia eller Fidjeland i Sirdalen, og har aldri hørt om skitrekket. Frå Stavanger er det faktiskt endel kortare til Bjørnestad ved Tonstad enn opp til Ålsheia i Sirdalen. Dei aller fleste som oppdager dette ski-eldoradoet, har bare lovord å  
  
I dei fleste skitrekka er det som regel om å kjøra så mykje som mulig i åpningstida. På Bjørnestad skisenter kan du imidlertid ta det me ro, siden dei har åpent frå tidleg morgon til sein kveld. Når du treng pause, er det bare å svippa innom varmestova. Her har du bl.a TV viss du har lyst å se favortittserien din eller f.eks skiløp. Ellers er det salg av endel mat og drikke med priser som ikkje ruinerer deg. Brus for 15 og kaffi/TE/Kakao/Solbersaft for kr 5. 
Har du ikkje alpinutstyr, kan du låne komplett slalomutstyr for bare 70kr. 
  
Andre skisenter invisterer utallige hundretusner av kroner på Skidata sitt nye "berøringsfrie" bilettsystem. På Bjørnestad skisenter har dei beholdt den gode gamle papirlappen. Denne kan du festa i ein liten plastlomme som koster 10 kroner eller du kan bare ha lappen i lomma. Dei som står i heisen kjenner deg lett igjen og det er sjelden at du treng å visa fram dagskortet.  
  
Som i alle skianlegg, er det ikkje alltid perfekt føre. Ei heller på Bjørnestad. Derfor kan det lønna seg å ta ein telefon opp på førehand. Men husk: Har det kome litt nysnø i fjellet på ein kvardag, er det somregel knallføre og kjempefin kjøring i flomlysa på Bjørnestad. Ta ein telefon opp og forhør deg om forholda. Er det masse nysnø kan eg lova deg ein utforglemmelig kveld i trekket som ikkje stenger før klokka 21. 

 

Relatert til artikkelen
Album
Drøymedag på Bjørnestad skisenter
22 bilder
[23.02.2002 - 23.02.2002]
Vis album

Bjørnestad Skisenter, Sirdal
Tlf: 38371628

Fakta:
Heisar: 1
Nedfartar: 1
Høgdeforskjell: 200 meter
Varmestove

"Bjørnestad Skisenter ligger i Sirdal kommune i Vest-Agder. Vi har en "T-krok"-heis, flombelysning og snøproduksjonsanlegg. Avstanden til Stavanger med bil er ca. 10 mil, og til Egersund er det bare 4 mil."
(Bski.no)

Adkomst: E39  Helleland, Rv 42 til Bjørnestad.

Parkering:
Ved skisenteret

Prisar (2005) 
Dagskort 9-21: 100,-/90,-
Kveldskort 16-21: 75,-/75,-

(Voksen/barn)

Opningstider:
Kvardagar 16.00-21.00
Lørdag og Søndag 09.00-21.00      
Vinterferie (uke 10) og Påske 09.00-21.00
(Snøforbehold)

-Vèr og føreforhold Bjørnestad

-
Føreforhold Sirdal
-Vèrrapport Sirdal

Gå til Skinfo: Sirdal
Gå til Sirdalsferie

Gå til Bjørnestad Skisenter


©2001-2004 Breogfjellsport.no