Reisebrev fra Bergstaden

03.03.2006 22:28

Turen frå Folldal virka på kartet litt kronglete då eg planla denne etappen tidlegare i haust. Og det vart det igrunnen.

Etter eit fint og avslappane opphald på Folldal fjellstue, bar det innover Kakkeldalen. Her var det ganske avblåst og snøen hadde minka kraftig etter mildværet dagane før. Kom meg greit over skaret og ned til elva Einunna. Fann også brua, som ikkje var merka av på kartet. Imiddlertid var det ein låst port på brua slik at det vart vanskeleg å få pulken med seg over. Sidan isen såg sikker ut, så kryssa eg over og det gjekk fint. Oppfordrar dei som eig denne brua til å lage ein port slik at personar kan passere. Det visste seg at Einunna hadde stor vassføring og isen såg særdeles usikker ut lengre nede.

Eit stykke ned i Einunnadalen traff eg på 3 damer frå Folldal som var ute på tur med 3 hundar. Dei hadde ei seter lengre nede og meinte også at det måtte vera betre å gå via Savalen istaden for å gå mot Gløta. Vart innvitert inn og fekk elgsteik til middag og fin overnatting innomhus på Romsdalssetera. Til sommaren skulle dei opne opp ein kafeteria med sal av lokale seterprodukt - spanande prosjekt. Natta var kald og været skiftande. så det var greit å ligge inne.

Turen vidare mot Savalen gjekk ganske greit, men måtte følge ein veg eit stykke sidan skogen var svært tett. Det siste stykket gjekk på ein delvis brøyta fjellveg og her var det fine scooterspor å gå i. Det var mørkt og eg satte difor opp teltet første og beste plassen nede ved ein liten innsjø, ikkje langt frå Savalen.

Dagen etter gjekk eg innom Savalen spa og fjellhotell. Det var verkeleg flott og ikkje minst stort. Fekk både lunsj og litt informasjon om ruta vidare, men dei ikkje hadde så altfor god peiling på ruta mot Røros. Tok også ein tur ned i spa-bassenget, herleg! Savalen var utruleg stort, masse hytter, det store hotellet og mykje anna.

Fulgte vegen eit stykke vidare nedover mot Tynset og tok småvegar vidare. Då eg kom til Tynset fann eg ut at eg like godt kunne overnatte der, så eg fekk eit fint og billig rom på Tynset motell og camping. Innehavaren var godt kjent i området og viste nøyaktig ruta vidare nesten heilt til Røros.

Over frå Tynset til Vingelelen måtte eg over eit fjell på 1000 moh, men det gjekk fint i stort sett preparerte løyper. Den siste mila til Vingenlen vart det sporbrøyting, men eg fann iallefall fram. Satte opp teltet omtrent 8km vidare nordover. Det var temmeleg kaldt denne kvelden, men det var uproblematisk. Hadde masse bensin igjen og det var bare å fyre på full guffe.

Over mot Dalsbygda var vegen brøyta. Var innom i butikken å handla lunsj. Siste del inn til Røros var drøy. Gjekk til fots i oppoverbakkar, men tok på skia i nedoverbakkar og deg gjekk ganske radig.

Røros var ein fin plass. Vandra litt i gatene før eg fekk meg eit rom på Erzscheidergården. Hadde ein god del ting å tørke og ting låg strødd ut over heile rommet. Seinare på kvelden gjekk eg ned på ein italiensk resturant. Prøvde først å bestille ein stor pizza, men servitøren meinte det var umogleg for meg å eta opp. Men han skjønte etter kvart at eg var ganske svolten, så eg fekk ein “ekstra stor” liten pizza.

Eg var ganske trøtt og tok heller ein tidleg kveld istaden for å skrive ferdig dette reisebrevet. Difor kjem det no eit par dagar etterpå, men mesteparten vart skrive ned medan eg endå var i Bergstaden

På denne etappen vart det 2 netter i telt, ei natt på seter og ei natt på motelrom.

2 kommentarar til “Reisebrev fra Bergstaden”

  1. margrete

    March 4th, 2006 16:20

    God tur videre! Kjekt å følgja med! Eg er mor til LivInger, NFS 2001/2002

  2. Steinar

    March 3rd, 2006 22:44

    Imponerende igjen, Ragnar. Du klarer deg godt under skiftende forhold. Kjekt for oss at vi får del i turen din på denne måten. Takk for fine bilder og et flott reisebrev!

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP0541.JPG

Date: 25.01.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006