Ragnar, Birgitte og Thomas på kokelagstur
Under presenning
Alle kokelagene på Nordfjord Folkehøgskule drar hvert til sitt. Her er vår beretning om turen.
Av Thomas André T. Sveri 11.11.2001


Vinteren har kommet, snøen har lavet ned de siste dagene og ski har blitt funnet fram. Litt ut på dagen trasker vi av sted. I sekken har vi en presenning, ei sag og ei øks i tillegg til vanlig utrustning. Planen er å lage all mat på bål og ligge under en presenning.  


Turen skal gå fra Kleivane og tilbake til skolen.  
Etter et par timers vassing i løssnøen, nærmer vi oss snaufjellet og vi finner ut at det er på tide å sette leir. Ved er ikke noe problem, da det i området kryr av tørre furugreiner med masse fin tyri. Presenningen som var litt liten, var verre å få lagt slik at alle kunne få plass under den.  


Etter en god middag og en stor porsjon sjokoladepudding, legger vi oss til å sove. Dette viser seg å bli en kald og våt opplevelse for min del. Allerede før jeg kryper i soveposen den kvelden, raser det en grein med snø som treffer preseninngen og deiser ned i soveposen min.        


Dagen etter våkner vi til totalt væromslag; det har blitt mildt og vannet flommer over liggeunderlaget mitt. Soveposen er søkkvåt og det er best å komme seg opp. Etter en kjapp frokost bar turen over Haugsvarden og ned mot skolen. På snaufjellet ved Haugsvarden blåste det opp og tåka kom sigende, så vi fikk en utfordring orienteringsmessig. Dette var tungt da jeg sleit med en ødelagt binding på skien.

Relatert til artikkelen
Album
Kokelagstur
8 bilder
[14.11.2001 - 15.11.2001]
Vis album


©2001-2004 Breogfjellsport.no