Gore-tex
Presentasjon og vurdering av Gore-tex som friluftsbekledning
Av Thomas André T. Sveri 05.02.2005

Fakta om Gore-tex

Gore-tex  er et  vanntett og vindtett stoff som skal holde deg tørr og komfortabel under de fleste forhold.
 
Gore-tex er en tynn membran av ekspandert polyterafluoretylen (PTFE). Membranen har om lag 1 milliard porer per cm2. Hver pore er 20.000 ganger mindre enn en vanndråpe og samtidig 700 ganger større enn et vanndampmolekyl. Gore-tex finnes i ulike typer og  kvaliteter. Gore-tex kan være laminert til et yterstoff eller innenfor (tolags) eller både til et yterstoff og et innestoff (trelags)
Gore-tex ble utviklet og patentert første gang for 25 år tilbake av ”Gore company” De har senere videreutviklet dette stoffet til det vi i dag har i vårt frilufts- og fritidstøy
I dag finner vi Gore-tex i det meste av det hippeste og populære tur- og fritidstøy. Utviklingen av ulike plagg med Gore-tex har vært eksplosiv og markedet bugner over av nye modeller og nye utviklinger fra fabrikanter med ny og forbedret ”Gore-tex”, evt andre tilsvarende stoffer
 

Om Gore-tex, sagt av produsenten

Gore-tex er vindtett

Uansett hvor vått det blir, kan ingen fuktighet trenge igjennom ditt ytre lag. Det er derfor Gore-tex har ”Garanty Keep You  Dry promise”
 

Gore-tex puster

Jo mer aktiv du blir, jo mer varme og svette produserer du. Tøy som puster hjelper din kropps nedkjølingseffekt ved og slippe ut svetten.
Med Gore-tex yterklær og fottøy vil du forbli tørr og komfortabel når du er aktiv, og det er ingen mengder svette som gjør deg våt.
 

Gore-tex er vindtett

 Du  kan ikke holde deg varm viss ditt tøy ikke er vindtett. Derfor er vindtette stoffer så viktig for å hindre den nedkjølende effekten av vinden, som stjeler varme fra kroppens mikroklima.
Gore-tex  ytterbekledning tilbyr full beskyttelse mot vind, så du kan nyte ditt friluftsliv.
 

Gore-tex er slitesterkt

 Ulikt andre stoffer som mister sin evne etter hard bruk eller vask, er Gore-tex stoffet garantert å vare så lenge som plagget.  Dette gjør Gore-tex til en investering i din komfort.


 Innhold
Gore-tex
     Gore-tex som ytterplagg?
     Vask og vedlikehold

Relatert til denne sida

©2001-2004 Breogfjellsport.no