Egenproduksjon
I egen utstyrproduksjon står du ovenfor det samme valg som ved kjøp av klær. Du må ta et valg! Skal jeg velge et type Bomulls stoff eller et vanntett pustende stoff.
Av Thomas André T. Sveri 05.02.2005

Det noen ting du kan se bort i fra og noen ting du må ta ekstra hensyn til ved egen produksjon av turtøy.
 
For det første må du huska at viss du velger Gore-tex som stoff vil dette ikke av seg selv bli vanntett slik som stoffene i butikken bli. Du må nemlig teipe eller lime sømmene for og få disse tette. Feilsyinger og nål hull vil også føre til lekkasjer i den vanntett membranen. Å gjøre den jobben for og få buksene tette er en stor jobb og teipen/lime du bruker koster forholdsviss mye. Ut fra egen erfaring koster det 100 kroner i lim og tette sømmene i et par votter. Du kan jo allikevel velg og lage plagget i ’Gore-tex, men ikke ha det vanntett men isteden meget vann avstøttende, raskt tørkende og slitesterkt, men noe av vitsen er jo borte.
 
For det andre er prisen på stoffer et apropos Gore-tex i metervare er ofte ikke dyrere enn bomull og mange ganger er bomull av god kvalitet dyrere enn Gore-tex. Dette gir deg som egen produsent av utstyr en fordel i at du kan lage deg rimelig Gore-tex tøy selv etter en del teiping og liming.
 
Ved og sy  ditt eget tøy gjør det deg i stand til og reparere plagene selv. Bomull er da lettere og reparere for hull og skader enn Gore-tex da denne som tidligere nevnt må gjøres vanntett ved teiping/liming
 
Bomull har den fordelen i egen utstyrproduksjon at den er lett og sy og den tolererer feilsying og er lett og reparer ellers har bomull egenskaper som Gore-tex ikke har og omvendt.
Dette er allerede forklart under de foregående kapitlene.


Innhold
Bomull vs. Gore-tex
     Miljøvennlig
     Egenproduksjon

Relatert til denne sida

©2001-2004 Breogfjellsport.no