Endelig!
Isen er gått og fiske starter
Isen er borte og det er på tide og finne frem fiskeutsyret fra de bortgjemte plassene. Utstyret og båt skal pusses og repareres. Det er vår og fisket begynner. Ut på fjorden å fiske i kaldt og regnete vær, eller i sol og varme. Det er bare en ting som rører seg i hodet mitt, sjøørreten er her!
Av Ruben Johannessen 07.05.2002

Endelig!

Endelig er den her, våren. Den tiden da alle sportsfiskere verker i armene etter å ta det første kastet etter sjøørreten. Men det viktigste finne frem fiskeutstyret fra skapet. Våren er som kjent den beste delen av sesongen til å fiske sjøørret. Er man heldig å treffe de dagene som børstemarken kommer frem kan man være heldig å få en skikkelig storfangst. I Lier rett utenfor Drammen er det ypperlig og fiske sjøørret på denne tiden. Dette gjelder jo også for andre store deler av landet, men innerst i drammensfjorden munner både drammens- og lier-elva ut. Det resulterer i et enormt insektsliv og artsmangfold av fisk. Dette er noe som er helt ypperlig for sjøørreten som nå er tynn og slank etter vinteren og bare lengter etter og spise seg feit på børtemark, småfisk og andre dyr som bor i vannet.

Til sportsfiske etter sjøørreten kan man bruke mye forskjellig utstyr. Noen fisker med fluestenger, noen med sluk og mens folk fra andre land ofte fisker med mark. Selv fisker jeg mest med flue og sluk. Men for meg er valg av utstyr helt avhengig av været. Er det fint vær og stille på vannet er det ikke annet jeg kan gjøre enn å tre på meg vaderbuksene og ta med meg fluestanga ned til vannet. Da er det helt herlig å legge ut flua og høre fuglene synge og ellers bare nyte stillheten og roen som kommer av å stå sånn å fiske. Men hvis det er vind og kanskje litt vind er det båten og slukstanga som kommer til nytte. Da tar jeg på meg ’’oljeuhyret’’ mitt fra H\H og setter meg i båten og dorger en tur. Å dorge er å kjøre båten i passe fart rundt på fjorden med snørene liggende etter båten. På havet der noen fisker laks kalles dette trolling. Men tilbake til fiskingen. Den følelsen av og sitte i båten i skikkelig regnvær og vind får meg til å kose meg skikkelig. Kall meg gjerne rar, men det følelsen av og sitte i båten helt tørr for regnet mens jeg er god og varm er en følelse jeg bare helt enkelt elsker. Så kom dere ut med stanga og prøv, dere får jo ingen opplevelser av å ikke prøve forskjellige typer fiske. Skitt fiske.


Relatert til artikkelen

©2001-2004 Breogfjellsport.no