Trygvebu

03.04.2006 21:29

Dagen starta med ein tur opp på hotellet. Det har minka på frokost- og lunsjbehaldninga i det siste, så ein frokost med kjempestor nistepakke, var godt å få med seg. Ein i DNT-styret sendte også med meg ei sjokoladekake som kona hadde bakt til han . Dette kjem godt med, kan eta store mengder mat for tida, forbrenninga er på topp.

Litt over ti la eg i veg frå turisthytta i Lønnsdal. Første del var prega av glissen skog og mange små koller. Det var fine spor som stort sett fulgte sommarruta oppover. Over Vestre- og Austre Viskisvatnet og over Lifjellet ned til Graddis fjellstue. Eit par personar passerte eit stykke frå meg på veg motsatt veg, så då hadde eg fine spor å følge i nedkjøringa. Litt hardt med snødryss over, men det gjekk ganske fint. På fjellstua i Graddis var det folketomt, så eg fekk ikkje spurt om ruta vidare. Det endte med ein omveg gjennom eit hyttefelt og over eit juv på ei lita hengebru. Men det var ganske lettgått terreng. På vegen innover mot Skaiti var det godt snødekke, så det vart til at eg rusla innover denne. Ganske høge brøytekantar eit par plassar, 2-3 meter. Siste stykke nedover vegen til Trygvebu var litt bratt. Hytta er stor og fin og her er det også straum. Denne ganske så ville og lukka dalen har faktiskt ein eigen mobilsendar som står på kanten mot Junkerdalen. Det bur ikkje så mange her, men det er eit hyttefelt. Imorgon skal eg gå oppover Skaitidalen, forbi Argaladhytta og Balvasshytta til Coarvi-hytta. Derfrå er det ein kort dagsetappe ned til Sulitjelma. Idag: 28km, 8,5 timar

1 kommentar til “Trygvebu”

  1. Steinar

    April 3rd, 2006 22:44

    Kjekt å prata med deg i kveld, Ragnar! Du ser lyst på utfordringene og treffer mange strålende mennesker. DNT og andre som steller med turisthytter gjør en fabelaktig jobb for å legge til rette for friluftsliv. Kos deg videre på t(o)uren!!

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

_MG_3641.JPG

Date: 15.01.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006