Over svenskegrensa

07.03.2006 21:28

Venta i formiddag på at postbudet skulle koma med pakke til meg, så eg kunne ta det ganske med ro. I den flotte og store hytta eg hadde fått låne på Teveltunet, kunne eg verkeleg slappe av. Gjorde også litt fornuftige ting, f.eks ved å fikse litt på Bergansbuksa mi. Brukte nesten ein heil nylonlapp for å lappe og forsterke svake område. Fiksa også den eine bukseselen som var laus. Dei nye fellane mine kutta eg til, så nå skal det bli godt feste i oppoverbakkane!

Utpå dagen kom postbudet og eg kunne pakke ned tinga i pulken. Då eg skulle gå, forslo den svært så hyggelege innehavaren av Teveltunet at han kunne ta med seg pulken eit stykke. Han skulle uansett fylle bensin på snøscooteren i Storlien. Snakk om service! Takkar og bukkar for slike hjelpsomme folk. Eg kunne difor sprinte avgårde med bare dagstursekken og det gjekk unna. Var over til Storlien på “no time” og stakk innom Konsum, daglegvarebutikken. Handla brød og diverse, men hadde det meste som trengtes for turen frå før av. Gjekk så opp ein slak stigning opp til Åhlenstugan, ei lita hytte som står open og som brukes som vindskydd for fjellvandrarar. Etter ei stund kom innehavaren av Teveltunet på snøscooter med pulken på slep. Det viste seg imiddlertid at spada hadde losna, så han måtte ut å leite etter den og med det samme skulle han ned til Storlien for å fylle bensin. Litt seinare kom han tilbake med - ja ganske riktig - snøspada mi og i tillegg ein sekk med ved! Så nå har eg fått fyrt opp i denne vesle og koselege hytta, varmt og godt her inne. Imorgon fortsett eg mot Nordre Rensjøen.

Viss ein er på desse kantar, så er kan ein altså stikke innom Teveltunet, eit flott hotell/fjellstue med fleire store hytter i tillegg. På nettet: www.teveltunet.no

Idag: ca 9km, 3 timar inkludert stopp i Storlien

2 kommentarar til “Over svenskegrensa”

  1. perm

    March 7th, 2006 22:33

    Ja, en møter mange hyggelige mennesker på en sådan ferd, - hvem andre vil en kunne møte så langt inn i fjellheimen? - Nei, det vantar slike folk som ein sjølv er! Så det blr nok flere trivelige opplevelser.
    - Og takk også for hyggelig presang som ankom i dag, flott kalender fra Jotunheimen. Til jul setter jeg opp kalender fra turen din på ønskelisten, om det er mulig….. Da blir det nok et år med deg i minne!

  2. Ingbjørg

    March 7th, 2006 22:25

    Ja, du held oss i god aktivitet! Gildt du møter så hyggelige folk! Her er mye vinter forsatt med -10 grader i morges. På Moi var det -22. Det er bra kaldt på disse trakter. God tur videre på alle vis. Nils Olav, Ingrid og Georg hilser.

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP0479.JPG

Date: 23.01.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006