Saltfjellet

01.04.2006 21:06

Det vart folksomt på Virrvasshytta igår natt - vart no påspandert middag og god drikke og det var ein triveleg kveld. Idag var vinden løya litt og turen over fjellet vart ganske fin. Sola kom etter kvart og føret var brukbart. Stort sett vindblåste snøklumpar, så fellane har vore på store delar av dagen. Bratt og vanskeleg nedkjøring til Bolna. Først var det ein bekkedal som var vrien, så venta ei bratt fjellside like ved E6. Med såpass skredfare som idag, så måtte eg leite litt etter ein passande veg ned. Kom ned ein bekkedal som var passe bratt og lite utsatt. Det er første april idag, så det er kanskje ikkje alle som trur at det som no kjem er sant. Iallefall så er heile sentralstyret til DNT - med Kristin Kron Devold i spissen - her på turisthytta i Bolna. Sjølv om det var stappfullt med alle desse folka, så var det bare å koma inn! Har fått servert ein kjempebra reinsdyrsmiddag og god kake til dessert. God stemning og trivelege folk. Stor takk til Rana turistforeing som vartar opp både meg og dnt-styret,og som er så behjelpelige på alle måtar!

Kristin K. Devold spøkte med at eg måtte reklamere litt for turistforeningen når eg fekk så god middag. Så oppfordringa blir som følger: MELD DEG INN I TURISTFOREINGNEN OG KOM DEG UT PÅ TUR! Du kan melde deg inn på www.turistforeningen.no

Imorgon skal eg prøve å nå Lønnstua og på vegen passeres polarsirkelen. Idag: ca 25km, 9 timar

2 kommentarar til “Saltfjellet”

  1. Ingbjørg

    April 1st, 2006 21:52

    Gratulerer Saltfjellfarer! Dette hørtes både festlig og spennende ut, og det passet godt med en god helgemiddag i godt sosialt lag. Sjøfarere blir “døpt” på overgangen til polarsirkelen. Hvordan gjøres det på fjellet mon tro? Kanskje du må vaske deg i ansiktet med snø eller et slags raskt “snøbad”? Vær ved god helse, god tur og god helg!

  2. tante Sigrunn

    April 1st, 2006 21:45

    Den gikk jeg rett på, men marsfinder gav ikke resultat, så det ble vel med spøken.no

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP1810.JPG

IMGP1810.JPG

Date: 17.04.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006