Hurtigruta

08.05.2006 21:14

Det var ein fin kveld i Honningsvåg igår. Vindstille, sol og t-skjorte-vær. Eg satte opp teltet, for siste gong på denne turen, like utanfor sentrum. Seint på kvelden kom det varsla væromslaget. Vinden endra rettning og kom i sterke kast. Teltet var litt sløvt satt opp og pluggane gjekk bare så vidt nedi. 3 bardunar og nokre steinar hjalp imiddlertid ganske bra, så det stod greit nok. Likevel blafra det ganske godt og det vart ikkje så veldig god søvn. Eg måtte også tidleg opp og like over kl 5 gjekk eg innover til kaien. Hurtigruteskipet “Richard With” kom tøffande innover i bølgene og litt over kl 6 kunne eg gå ombord. Dama i resepsjonen ga meg eit greit tilbod då eg sa eg hadde gått Norge på langs. “Det høyres langt ut…” Etter å ha skrevet ut biletten, kom ho tydelegvis på at det var ein “kulare” måte å ordne det på. Så då fekk eg også lugar og det heile til ein super pris. Takk takk!

Lugaren kom godt med, var ganske trøtt. Det har også vore ein god del bølger, så det har vore fint å bare ligge å slappe av, bla i aviser og lese ferdig boka eg har drassa med meg ein del kilometer. Var iland ein tur i Hammerfest og ellers har det bare vore korte stopp i Øksfjord og Skjervøy. Sjølv i gråværet idag, er det fint her langs kysten. Tviler ikkje å at Hurtigruten går for å vera “Verdas finaste reise”, som annerkjente reiselivsaktørar uttrykker det. Det er ikkje mange ombord, så det er ganske roleg. Tar meg gjerne ein lengre tur med Hurtigruten ein gong - fortrinnsvis med iallefall litt fint vær…

Kjem til Tromsø no kl 23.45. Bildet av “Richard With” er tatt i Honningsvåg, mens fjella er ved Øksfjord

7 kommentarar til “Hurtigruta”

 1. Tante Else

  May 11th, 2006 20:21

  Velkommen hjem, vel gjennomført! Det har vært kjempemoro å følge deg langs hele vårt langstrakte land. Vi er stolte av deg!
  Ta nå en velfortjent hvil!

 2. Steinar

  May 11th, 2006 10:13

  Info:

  Ragnar kommer med fly fra Tromsø via Oslo, i dag torsdag 11.mai. Landingen på Stavanger Lufthavn, Sola, er stipulert til kl. 14.55. Møt gjerne opp på flyplassen om du har anledning til det!

 3. Lars Erik

  May 11th, 2006 07:35

  Tusen takk for at vi fekk følga deg på turen!
  Gleder meg å treffa deg når du kjem heim! Eg får nok desverre ikke tid til å møta deg på flyplassen i dag.Ha ein fin og raskare tur tilbake!

 4. Per Martin

  May 10th, 2006 19:00

  Hurra for deg, og at vi kjenner en slik kar! Det har vært mange superlativer til deg underveis, men dette er jo ikke komperativt, rett ut sagt er det imponerende, og intet annet! Takk for kort fra Nordkapp, og velkommen hjemover! Dette var en real manndomsprøve!

 5. Steinar

  May 9th, 2006 20:34

  NB: Mer om Ragnar Fjeld i media:
  Stavanger Aftenblad (s. 26) har i dag, tirsdag 9. mai, en fin reportasje om Ragnars NPL-tur, med bilde av Ragnar på Nordkappplatået, søndag 7. mai. Selve artikkelen fins også i Aftenbladets nyhetsarkiv (søk) (LOKAL) på internettsiden www. Stavanger- Aftenblad.no

 6. Tante Sigrunn

  May 9th, 2006 20:16

  GRATULERER, KJÆRE RAGNAR!

  FLOTTERE KUNNE DET IKKE BLITT LEVERT, OG ORD OG BILDER HAR GITT OSS “TUROPPLEVELSE” - DOG ER DIN OPPLEVELSE ER MER EKTE OG STERKERE.
  ET MANNDOMSVERK FOR LIVET! SOM DU TAR MED DEG VIDERE

  NYT LIVET VIDERE PÅ DIN FERD SØROVER.

  TANTEKLEM FRA SIGRUNN

 7. St.

  May 8th, 2006 22:19

  Flott,Ragnar! Du fortjente jammen en køye etter all din trasking fra sør til nord! “Hvil deg borger, din dåd er til ende, nu venter vi bare på epos(t) her hjenmme. Takk for alle glimtene du har gitt oss av Moder Norge. I dag, på frihetsdagen, 8. mai, er det all grunn til ettertanke og glede. Slike helter det vil gamle Norge ha….

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP1938.JPG

IMGP1938.JPG

Date: 28.04.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006