Ritsem

09.04.2006 23:00

Lange og flotte dagar her i Padlejanta. Kom idag heilt til Svenska turistforenings fjellstasjon i Ritsem. Men først litt om dei siste dagane.

Nokre dagar før eg kom til Sulitjelma fekk eg ein epost frå Mads, som hadde planlagt å starte på turen mot Abisko samme dag som eg hadde tenkt å legge iveg. Torsdag møtte eg Mads og Morten, to brødre forresten, og vi tok følge opp til Sorjus. Fekk god hjelp med pulken i dei brattaste bakkane, så turen vart overkommeleg på ein dag. Ved Sorjus traff eg på dei to jentene som også er ute å går Norge på langs. Veldig trivelge NPL`ere! Dei har med seg to hundar som trekk ein stor pulk. Sorjushytta blåste ned tidlegare i vinter, men på gamlehytta låg ein familie frå Molde som gjekk ilag med NPL-jentene. Med arbeidsvillige hundar gjekk det raskt unna for heile dette store følget på tur, raskare enn med meg, men eg fekk no fine spor vidare. Sidan det var lite snø, så tok eg over Virrhaure og ein annan gigantisk innsjø, men det viste seg etterpå at ruta over fjellet hadde vore farbar med pulk. Ganske langt over dette innsjøane, men sol og fantastisk vær og godt skiføre gjorde det til ein kjempeflott dag. Naturen er verkeleg flott her, store dalar, høge fjell og mykje urørte område.

Idag starta eg ikkje før klokka ti, ettersom eg hadde hatt ein lang tur dagen før. Ikkje lenge etter traff eg på Mads og Morten og eg tok følge med dei vidare. Sol og varmt store delar av dagen, men litt skyer etter kvart. Det gjekk unna i scooterspor og Ritsem vart etter kvart målet. Litt langt føltes det ut å gå over innsjøen Akkajuare på slutten, men vi kom no fram. Ganske artig at Svenskane har merka ein “isveg” over vatnet, med stikker på begge sider. Dette gjer ein ganske spesiell lengefølese, omtrent som ein motorveg. Fint her på fjellstasjonen, noko alla ei betjent turisthytte, men med liten butikk og sjølvhushald. Idag: ca 37km, 9,5 timar

(Det er problem med breogfjellsport.no for tida, men NPL-sidene ser ut til å virke. Jobber med å fikse problemet, men eg er ute å går Norge på langs og det byr på ein del utfordringar i det hensende…)

2 kommentarar til “Ritsem”

  1. April 10th, 2006 16:40

    Hei Ragnar!
    Kjekt å lese om hvordan det går på turen! Det er imponerende ekspedisjon du legger ut på, ja en stor bragd faktisk! Det er spennende og eventyrlysten smitter; Nå, i påsken, planlegger lillebror en tilsvarende tur sammen med en kamerat. Riktignok på sykkel, men du har liksom vist at dette er mulig så dermed våger nok flere seg utpå det samme. Jone Peter har nok MANGE spørsmål angående en slik tur, og du har sikkert mange gode råd å gi til han når du kommer hjem!

  2. St.

    April 10th, 2006 07:40

    Hei Ragnar! I dag er dag nummer hundre i år- og din 85. (eller 86.) dag på Npl-tur. Takk for flotte bilder og innholdsrik tekst. Håper du får mange gode opplevelser i påskeuka!

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP0229.JPG

Date: 05.01.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006