Reisebrev fra Folldal

24.02.2006 01:27

Turen frå Kvam til Folldal tok 4 dagar, noko eg også hadde rekna med. Det er ein relativt kort etappe samanlikna med det eg har gått tidlegare.

Til Rondvassbu

Forholda var ikkje optimale på vegen opp frå Kvam. Sleit ganske godt sidan det var stein og sand blanda saman med snøen. Då eg endeleg kom meg til topps, openbara det seg flott utsyn mot Rondetoppane. Fine preparerte spor forbi Rondablikk og ned til Furusjøen, der eg satte opp teltet. Relativt kald natt, men varmare på morgonkvisten. Vakna til strålande flott vèr og det var rett og slett herleg å skli innover fjellheimen. “Blå swix føre”, blå himmel og strålande sol.

Det var vinterferie og mange folk ute i løypene. Tok det ganske med ro oppover dei ca 300 høgdemeterane og 17 kilometerane inn til Rondvassbu. Klarte å gå litt feil like før hytta, fulgte nokre spor som det seinare viste seg tok ein heilt anna retning. Men eg fekk fin utsikt til dei fine 2000-meterstoppane og fekk sendt avgårde ein bildespesial, så heilt unyttig var ikkje den ekstra sløyfa inn til hytta. Utløpet av Rondevatnet var delvi òpe, men det var greit å krysse. På sjølvbetjeningskvarteret på Rondvassbu var det bare eg og eit par i slutten av 20-åra, så det var god plass. Praten gjekk livleg og det vart ein fin kveld. Kunne forsåvidt gått nokre kilometer vidare, men syntes det var greit å overnatte på hytte denne dagen.

Rondvassbu og Rondevatnet

Over stokk og stein til Dørålseter

Dagen etter var det meir skya og det blåste friskt. Iallefall frisk bris, men relativt mildt. Kom meg greit over Rondevatnet, men det var ganske så avblåst og lite snø vidare. Det var nokre gamle spor (1veke gamle) som eg delvis kunne følge og desse gjekk eit godt stykke frå den vanlege kvistetrasèen. Nedover mot Dørålseter måtte pulken over ein del bare felt, det var umogleg å gå rundt. Elva var også delvis open, men eg kom meg over med pulken utan å bli våt. Ganske markert skilje med snøforholda, austsida hadde betrakteleg mindre snø. Det var imiddlertid nok til å gå. Generelt sett så har snøforholda vore greie på heile turen, så eg trur ikkje ein skal klage på akuratt det.

På Dørålseter var sjølvbetjeningskvarteret òpe og her var det eit tysk par som var på sin første vinterskitur. Dei hadde gått Hjerkin - Grimdalshytta - Dørålseter og skulle vidare til Mysuseter dagen etterpå. Ganske friskt for å vera den første turen. Dei var godt utstyrt heldigvis og var svært så vennlege.

Dørålseter

Til Folldal

Det vart svært mildt i løpet av natta og det var 3-4 plussgrader då eg gjekk frå Dørålseter. Utover mot riksvegen var det snøscooterspor og det gjekk brukbart, sjølv om rød swix bare satt sånn halvegs. Den siste mila til Folldal gjkk langs riksvegen og her var det såvidt nok snø til å gå i kanten, men det smelta fort. I Folldal møtte eg først ein kar frå NRK som skal laga eit innslag til Øst-nytt. Like etter kom far og ein onkel av meg kjørande. Så bar det opp bakken til den koselege Folldal Fjellstue. Her var det verkeleg flott! Kjempeutsikt til Rondane og middagen var utsøkt. Vertskapet var også veldig greie og vi satt lenge å snakka rundt den fine peisen i stova.

No har eg fått fiksa eit par ting på nettet. I morgon kjem nrk-fotografen for å lage tv-innslaget og så får vi sjå om eg legg innover fjellet, eller tar ein ekstra dag her. Ruta går først over fjellet her som på ruteplanen, men så trur eg det er best å halde nokre bygdevegar ned mot Røros. Folka her veit det meste om fjella i området, så eg skal få skikkeleg god informasjon om det imorgon.

Eg er i grei form og har heldigvis ikkje blitt forkjøla eller fått influensa. Gnagsår er det også smått med og ellers går det meste greit. Viktig å ikkje har for strevsomme dagar, så eg plar ta det litt med ro. Trur eg tener på det i lengda.

No bærer det vidare mot Røros. Takk for alle kommentarar og meldingar. Det er veldig kjekt å lesa!

2 kommentarar til “Reisebrev fra Folldal”

  1. Tante Sigrunn

    February 24th, 2006 07:19

    TAR AV MEG DEN HATTEN EG BURDE HATT PÅ…..for en kar du er! Bildene og rapportene gir oss så mye at vi føler vi er på tur. Følger med hver dag selv om dette er første kommentar fra meg.
    Det lysner av dag “her nede” og sikkert våkner dere i fjellheimen til nok en vidunderlig dag. Flott for “gamle-kara” å få denne anledning til å være sammen med deg en dag!

  2. astrid

    February 24th, 2006 07:15

    Takk for nok eit reisebrev. Vi blir på ein måte litt med deg heile tida når du deler dine opplevingar med oss. Kos deg med besøket du nå har.

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP0736.JPG

Date: 01.02.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006