Flott dag

13.02.2006 21:46

I halv-ti tida gjekk eg frå Sulebu mot Tyinkrysset. Dei to andre npl-karane vart verande på hytta fordi Rolf Erik hadde ein stygg hoste. Får håpe det går fort over! Nedover mot Telnefjorden var det preparerte spor og det gjekk raskt unna. Etter ein ganske grå dag igår, var det flott med sol og blå himmel. Bra føre for å kjøre nedover for tida, så det gjekk greit ned dei relativt bratte bakkane ned til sjølve Tyinkrysset. På Tyinkrysset fjellstove fekk eg både tatt ein dusj og lada opp mobilbatteria. Pakken med reservedeler til pulken, samt meir mat, låg også å venta. Ein stor takk til Tyinkrysset fjellstove for utmerka service! Eg var også nede på Filefjell kjøpesenter, som kun har ein butikk, for å handle litt småting. Dessverre fekk eg ikkje tak i miljøbensin, så lampeolje (parafin) vart alternativet. Då eg skulle montere det nye staget på pulken, knakk wirefestet. Dette festet var litt bøyd etter den same hendinga som brast det eine staget. Dette førte til at eg måtte lage til tilsvarande opplegg med tau. Det hang iallefall isaman då eg i 15-tida rusla oppover langs vegen mot Tyin. Ringte til Thomas for å få tilsendt ny wire til Kvam. Det er forsåvidt ikkje noko problem å fikse til staget utan wire midlertidig, evt bare gå med tau-drag, så eg det skal nok gå veldig greit vidare. Imiddlertid skal det bli godt å få det heilt iorden igjen. Imorgon skal eg tre i tauet på ny og forsterke festene slik at det skal halda seg bra på plass. No har eg slått opp teltet på Målnesodden ved innsjøen Tyin. Skal akkurat til å lesa OL-bilaget til Aftenposten og har kost meg med ein del snop eg hamstra med meg. Idag: først ca 8,5km, 2 timar ned til Tyinkrysset, så srett over 9km, 2,5 timar til Målnesodden. Gode spor over vatnet, men relativt lite snø, ca 30-50cm. Snart kjem eit kjapt reisebrev herfrå med litt om korleis turen frå Finse har vore. Ellers blir det ikkje video før eg er på Kvam. Digitale bilde frå turen er sendt og blir å finna på nettet om 2-3 dagar. Det blir spanande å sjå kven som vinn i OL-konkurransen, artig at mange har tippa.

3 kommentarar til “Flott dag”

  1. Ingbjørg

    February 13th, 2006 22:45

    Hei!
    Eg kan ikke ta natt før eg har kontroll over kor du er! Eg er imponert og unner deg alle de flotte naturopplevelsene. Men du må “jobbe” for de! God tur videre og takk for alt du deler me oss i tekst og bilder. Me andre får lære mye av en slik tur fra vårt ståsted.

  2. Steinar

    February 13th, 2006 22:16

    Takk for tlf-praten, Ragnar.Kjekt også med fyldig turrapport og fine bilder. Du får nok fikset draget. Ny pakke er snart underveis. Kos deg videre! Med en så positiv innstilling som du har, ordner det meste seg. Hvor enn vi går, spør folk etter deg. Mange er inne på nettet og følger oppdateringene der. Unner deg godt OL-føre!

  3. February 13th, 2006 22:05

    Hei Ragnar!
    No skulle eg gjerne ha vore på hytta. Det hadde ikkje vore lange stykket å besøkt deg. Kjekt at du har så bra vær.Eg fylgjer med deg på ruta med kartsida “hvor.no”. Kos deg med snopet og lykke til vidare.

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP0660.JPG

Date: 28.01.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006