Arkriv for January, 2006

Reisebrev fra Haukeliseter

31.01.2006 23:55

No sit eg her framfor skjermen og skriv. Idag har eg bare slappa av og tatt det veldig med ro, veldig godt etter lange dagar i fjellet. Sola har stått på her heile dagen og det har rett og slett vore ganske idyllisk her. I solveggen slo eg meg til og kunne sjå ut på folkehøgskulegruppa som dreiv med kiteing ute på vatnet. Ei anna gruppe hadde skredkurs, så det mangla ikkje på aktive folk rundt hytta. Bildene frå turen er blitt lagt ut på internett gjennom ei heller smal linje ut på nettet, mobilvideoen blir også pressa gjennom den samme linja (EDGE, eller “internett via mobiltelefon” om du heller foretrekk ei slik forklaring)Så må eg fortelja litt om turen. Eg har jo lagt ut daglege oppdateringar i bloggen, men det blir gjerne små og faktaorienterte meldingar.

Alt i alt har det vore ein kjempebra tur sålangt. Mange fine minner, både frå solrike dagar og meir utfordrande situsjonar. Eg var relativt heldig med vèret på dei meste utsette rutene, så eg slapp å ligge å vente på betre vèr. Det å gå åleina har gått veldig bra, føler ikkje at det er noko problem. Litt uvandt i starten, men etter kvart var det ganske så normalt. Har hatt radioen på litt om kveldane for å ikkje vera heilt isolert frå omverda og så har eg fått mange fine meldingar formidla via mobil og satelitt. Tydelegvis mange som følg med og det er jo veldig kjekt!

Snø og atter snø

Ljosland fjellstove har alt ein “Norge på langs”-traskar treng; God mat, dusj og ein avslappande sofa. Dei aller fleste NPL’arar legg turen innom denne trivelege fjellstova på sin ferd mot nord. På veggen hang det eit skilt der det stod “Norge på langs sessongen er igang”, med bilde av dei andre som har starta på den lange ferda mot nord dette år. Og eg fekk nok også eit bilde her etter at eg kom meg avgårde.

Dei siste dagane hadde det snøa kraftig på sørlandet. Det var ei konstant snøbyge som varte i fleire dagar og snømengda voks kollosalt. Eg visste at det kom til å ta tid innover fjellet i slike forhold og den vurderinga var ikkje feil. Etter å ha tatt ein roleg føremiddag med pakking av utstyr, kunne eg ta mine første stavtak i halv-to tida torsdag den 19.januar. Oppover mot Langevatnet går det ein veg og eg fulgte opptimistisk eit scooterspor oppover denne. Snøscooteren hadde tydelegvis gitt opp etter nokre hundre meter, så då var det bare å brøyte spor sjølv. Snøen bar ikkje og den rakk til tider opp til hofta. Det var like greit å gå utan ski, fordi det var vanskeleg å få skituppane opp på overflata. Med pulken på slep kom eg meg iallefall nesten 3km oppover. Etter nesten ein times basking i nysnøen i lyset frå hovuvdlykta, så vart teltet vart satt opp. Eg var glad for dei 50cm lange snøpluggane eg hadde med, fordi det var uråd å få andre ting til å feste seg i snøen. Dagen etter kunne eg konstatere at demingen ved Langevatnet var rett rundt svingen. Opp til vatnet var det ein lang bakke og for i det heile å koma fram, så måtte det brøytast spor. Tok også ein rekogniseringstur ut på isen for å finne ein farbar veg ut over vatnet. Isen var bra trur eg, men det var ope ved demingen og det var tendenser til overvatn over det heile. Til fots klarte eg så å få pulken opp bakken og ned på isen og då hadde det allereie tatt eit par timar frå eg starta. På andre sida av vatnet venta bjørkeskog langs ein bekk. Det vart mørkt og eg måtte slå opp teltet.

Dagen etter vakna eg opp til drøymevèr, sol og knall blå himmel. Kombinert med all nysnøen var det veldig flott. Brøyta spor vidare i snøen og gjekk så tilbake for å henta pulken. Slik gjekk ferda opp og ned mellom små og store vatn. Etter kvart vart føret litt betre fordi snøen pakka seg litt saman og det gjekk lettare. Den fjerde dagen kunne eg endeleg ta meg heilt inn til Gaukhei. Hadde bare gått 3 timar den dagen, men tok heller ein roleg ettermiddag for å så starte tidleg neste dag. Det var bra med ei natt inne etter 3 netter i teltet, men teltlivet fungerte utmerka, så eg hadde ingenting å klage på eigentleg.

I farta

Vidare mot Øyuvsbu og Håhelleren var føret upåklageleg bra. Det gjekk fort unna på langstrakte vatn. Fekk prøvd pulken i nokre bratte bakkar ned mot Håhellervatnet og det gjekk veldig fint. Håhelleren turisthytte var ganske artig, men trekkfull. Ytterdøra slo rett inn i stova, så varmen forsvant fort ut den vegen. Fekk likevel ganske god varme i hytta etter kvart. Vidare mot Taumevatn var det overskya vèr og over 950 moh var det ganske så vindfullt, dårleg sikt og snø som blåste rett i fleisen. Etter først å ha kryssa ei litt bratt side i ein bekkedal, kom eg meg vidare innover og måtte etter kvart ty til GPS’en. Det fungerte bra og eg kom meg no fram, sjølv om det var utfordrane når det i visse periodar var totalt “whiteout”. Det hjalp godt at kvisteruta var innteikna på kartet, men likevel var det mykje å passe seg for, t.d. skavler, inn- og utoser og bratte skråningen. På Taumevatn, som ligg lågare i terrenget, var vèret betrakteleg betre. Her traff eg to karar som dreiv å isfiska ute på vatnet. Kjekt å treffe folk etter ein del dagar heilt åleine.

Turen mot Kringlevatn vart vindfull. Dagen starta i glittrande sol, men når kotane rundt 900moh på kartet vart passert, så var vinden meir enn frisk. Antar at det blåste iallefall liten kuling - og det midt i mot. På med ansiktsmaske og stormbriller for slik vind er kald å få i trynet. Fulgte vardane på sommarruta opp mot Storevatn, eller det var iallefall det eg trudde. Imiddlertid havna eg litt for langt nord, men då eg oppdaga dette, så viste det seg å vera ein snarveg forbi sjølve turisthytta ved Storevatn. Iallefall så var det bare å fortsetta og det gjekk greit unna. Passa meg vel for eit par bratte skavlar i Hudadalen (noko det var advart om i ruteskildringa). Lyset ebba for alvor ut då eg ankom Kringlevatn, etter å ha gått ganske hardt på dei to siste timane for å nå fram til hytta.

Påskevèr i januar

Skyene holdt seg unna og vinden spakna nesten heilt. Vidare i retning Storesteinen var det verkeleg påskesteming, skikkeleg knallfin dag i fjellet. Utsikt ut over kvitkledde toppar så langt auga rekker. Min plan var å gå Steinbuskaret mot Hovatn, istaden for å gå via turisthytta Storesteinen og over Blåsjø. Bakken opp til skaret var temmeleg lang, men med sol og greit føre gjekk det relativt enkelt. Litt meir problem å finne ein god trasè nedover etterpå, men det gjekk greit. Store skavlar i Grasdalen, så her vil eg passa meg vel viss det er skredfarleg ved eit seinare høve. Ruta over Steinbuskaret synes eg er ei “godvèrsrute”, ville ikkje ha rota her i null sikt iallefall (den kvistes ikkje lenger pga villreinen)

Steinbuskaret

Turisthytta på Hovatn var ein real fryseboks, så eg burde nok heller ha slått opp teltet. Eg var første besøkande på 3,5mnd! Fekk ikkje opp døra til uthuset der veden var lagra, så det vart litt rasjonering med veden som allereie var i hytta, slik at nestemann også skal få litt varme. Flott utsikt ut over Blåsjø på veg til Vassdalstjern. Det passerte ein snøscooter nokre hundre meter frå meg eit stykke før Krossvatn. Mange små kollar og litt uoversikteleg til tider, men eg kom greit fram. Slo opp teltet 3km nord for Krossvatn, slik at eg korta litt ned på den forholdvis lange etappen mot Bleskestadmoen, Det var forøvrig her det var 12 kuldegrader om morgonen og etter ein halvtimes fyring i innerteltet, så var temperaturen noko meir sydleg, omtrent +27 grader inne i teltet. Sola kom også denne dagen og turen oppt i 1200meters høgde var kjempebra. Snønuten og alle dei andre toppane var flott å sjå på mens eg rusla over vidstrakte vatn. Nedkjøriga mot Krokvatnet viste seg å vera problematisk. Det var mange små skavlar og mykje skråkjøring. Det likte pulken særs dårleg, då det i tillegg var hardt og avblåst. Eit par gonger tok pulken nesten ein 540 graders rotasjon, men heldigvis er drages svært solid, så det gjekk bra. Langt om lenge etterpå og etter mykje roting i kronglete terreng, så kom eg då ned ein ganske så bratt og knallhard bakke det siste stykket ned til Krokvatnet. Tida hadde gått fort og det vart fort kveld. Opp med teltet og ned i soveposen.

Jojo-rute

Med nedkjøringa frå dagen før i føtene, bar det oppover igjen til godt 1000 meter, før nedkjøringa til Bleskestadmoen på 700moh venta. Gjennom kronglete skog og ei litt bratt skogkledd fjellside, så var eg nede. Her var det spor etter paret Gulliås, som også går Norge på langs, Kunne følge spora oppover igen, men det var kronglete i skogsterrenget. Føret var sikkert også noko hardare enn då dei gjekk oppover, så litt anstrengane var det til tider. Over Sandvatnet og Holmavatnet var det merka og i tillegg scootersport (pga regulert vatn og fare for dårleg is). I stort tempo tok eg meg over vatna og nærma meg Holmevasshytta i det det vart heilt mørkt. Dei siste kneika på 40 høgdemeter opp frå vatnet var tung, men eg kom meg opp i lyset frå lykta. Hytta ligg på ca 1140moh. På hytta vart det pannekaker til både middag og frokost, ganske så bra!

Haukeliseter

Den siste etappen mot Haukeliseter trudde eg skulle vera ganske lett. Imiddlertid var det litt skyer og tåke då eg starta, men ved å følge spor kom eg meg greit mot Turistskaret. Det letta litt og det var grei sikt, imiddlertid var det svært jordmørkt og nedkjøring vart vanskeleg. Omtrent komplett umogleg å sjå kva so var skrenter, skavlar eller bare ein slak bakke. Pulken var også noko vanskeleg å hanskast med og eg var glad då eg kom meg ned det verste stykket. Lengre nede traff eg på ein snøscooter frå Haukeliseter, som var på rekogniseringstur. Fine spor heilt til fram til hytta og eg hadde også god tid. Eg rusla forsiktig dei siste kilometrane og kunne snart ta ein varm dusj på Haukeliseter. Det var ekstremt bra! Mor og far kom etter kvart også opp og vi hadde ein fin kveld med treretters middag. Oppholdet på Haukeliseter har vore avslappane og eg har fått nye krefter til å legge ut på turen over Hardangervidda. Ein del praktiske ting eg også fiksa på, så no er alt klart for fortsettelsen av Norge på langs.

Haukeliseter

Utstyr

Det meste har i all houvdsak fungert bra, det vera seg telt, pulk, primus mm. Nokre ting har eg ikkje fått brukt for, så litt “dødvekt” vil bli sendt heim. Pulken var litt tung i starten, men etter kvart kom det seg veldig. Eg har ikkje veid den, så vekta blir bare gjetting. 50kg kanskje? Pulken fekk mykje juling til tider, men har tolt det veldig bra. Teltet har fungert meget godt, einaste er at bardunane surrer seg litt saman ved inn- og utpakking, men det har eg fiksa på nå. Skia har vore god, litt problem med at fellane losnar, så det har blitt litt tapeing.

Det vart nesten 50/50 telt- og hytteovernatting på denne etappen 5 i telt 6 i turisthytte

Fleire bilde i bildegalleriet

Video frå turen (Du treng Quicktime/Itunes frå apple for å spela av)

Haukeliseter

30.01.2006 22:10

Kom til Haukeliseter like før kl 16 idag. Det var herleg å traske dei siste kilometerane i eit roleg tempo inn til turisthytta. På vatnet dreiv ei gruppe på med kiteing, skyene letta og det var god stemning. Har slappa av og hatt ein betre tre-rettars middag etter først å ha tatt ein lang, varm dusj. I femtida kom mor og far opp hit (Astrid og Steinar) og vi har hatt ein flott kveld her på hytta.

No er planen å slappe av i morgon, for så å legge avgårde over Hardangervidda på onsdag. I løpet av morgondagen vil det koma ein lengre berettning om turen så langt, følg med!

Ellers er vinnaren av konkurransen kåra. Det var mange som prøvde seg, så kanskje ein ny konkurranse må til snart. (Sjå tidlegare innlegg)

Det var alt for idag frå idylliske Haukeliseter

Konkurranse (Vinnar utropt)

30.01.2006 21:45

(Innlegget første gong lagt ut 28.01.2006 14:10)

Idag tidleg var det 12 kuldegrader. Etter ein halv time med primusfyring i innerteltet, kva var temperaturen då? Svar ved å bruke kommentarfeltet. Premie til den som svarer rett

Rett svar: 27 plussgrader i skulderhøgde!

Konkurransens vinnar vart Knut Harald, som var nærast då han tippa +29 grader. Gratulasjonar og ein fin smørekniv i tre er snart på veg i posten til Varhaug Dette var ikkje eit lurespørsmål, sjølv om det kanskje kunne virke slik.

Det blir fort godt og varmt ved primusfyring inne i innerteltet. Primusen har ein effekt på ca 3000W og det kan jo samanliknas med å sette på ein stor vifteovn. Innerteltet er jo også ganske tett, slik at lufta blir verande der. Ved fyring i ytterteltet blir det ikkje heilt den samme effekten, sjølv om det hjelp godt på det også.

Jippi

30.01.2006 14:49

Ser over til Haukeliseter, bare 2-3km igjen. Har karra meg gjennom turistskaret på 1340moh. Vanskeleg nedkjøring, veldig jordmørkt. Siste biten har eg gått i snøscooterspor. Overnatta på Holmevasshytta etter ein lang dag igår, 20km 9t.Mykje opp og ned, 841 til 1010,ned til 700 og opp til 1140. Meir om turen kjem seinare idag. Bildet er tatt på toppen av skaret

På Holmvatn th.

29.01.2006 22:18

Ragnar sender sin hilsning fra Holmvashytta: (Han har prøvd å legge ut meldinger i går og i dag men noe her tydligvis vært feil med systemet så her er en viderformidlet sms)

Sms: Holvasshytta , 15 km til Haukliseter, kjem dit på ettermidagen i morgen.

Thomas

jojo-tur

29.01.2006 21:30

Opp og ned,gjennom skog og bekkefar.Fra 841 til 1010,ned til 700 og opp til 1120.Det merkes.Kom til Holmevasshytta under sternehimmelen.20km,9t

FORSINKA MELDING, LAGT UT I ETTERTID (31.01.2006) Meldinga nådde ikkje fram pga problem med å sende sms til Storbritania

Telt

28.01.2006 21:00

Har satt opp teltet nokre km fra Bleskestadmoen.Nedkjoringa var vanskeleg med pulk,hardt og avblaast.Forovrig ein kjempefin dag,m lange pausar.17km,8t

FORSINKA MELDING, LAGT UT I ETTERTID (31.01.2006) Meldinga nådde ikkje fram pga problem med å sende sms til Storbritania

1200 moh

28.01.2006 14:18

Er no ved Kaldvassleitet og ser ut over flotte fjell. Sola skin og det er nesten vindstille. Det er ikkje ein lyd å høyra. Bak meg troner Snønuten, ein flott topp som eg besøkte i høst. No skal eg nedover frå 1200moh til 800moh, så det går nok unna. Trur eg blir på turisthytta på Bleskestadmoen inatt

Fleire bilde

28.01.2006 14:05

Her er nokre fleire bilde. Utsiktsbildet viser Blåsjø, hytta er Vassdalstjern.

Finveret fortsett

27.01.2006 20:47

Ny flott dag i fjellet.Hadde fin utsikt over Blaasjo.Slo opp teltet 3km nord for Krossvatn ved Kringleaana.ca 20km,8t

Litt bilder

27.01.2006 10:42

Fint vér idag. Er på veg mot Krossvatn idag, går kanskje lenger. Haukeliseter på mandag tenker eg. Det går kjempebra, har ingen problem med å ta meg fram. Har gått lange dager og terrenget er kuppert. Var første gjest på Hovatn turisthytte på 3,5mnd, så den var ganske nedisa. Holdt meg foran peisen. Uansett godt å slappe av på hytte. Idag blir det nok telt

Fint i fjellet

26.01.2006 21:38

Strålande sol og lite vind idag.Flotte fjell og bra utsikt. Gjekk opp Steinbuskaret og er no på Hovatn.Kald hytte,sit foran peisen.18km,7,5t

Flott dag

25.01.2006 20:59

Sola skein og det var ein bra dag i fjellet.Over 900m var vinden sterk,liten kuling.Kom fram til Kringlevatn turisthytte i skumringa .18km,8t

Sol

25.01.2006 13:00

Men det blåser godt. Er ved Storevatn og skal til Kringlevatn turisthytte

Friskt på fjellet

24.01.2006 20:56

Kom meg til Taumevatn th idag.Nesten whiteout over 900m,vind og sno rett imot.Gpsen var flittig i bruk heile dagen.15km,ca 6t

Haaheller

23.01.2006 21:56

Etter ein avslappande ettermiddag og kveld på Gaukhei, kom eg meg avgårde 0930 idag. Litt snø i lufta og kald trekk. Føret var bra og kilmetrane gjekk unna. Ruta var også relativ flat, stort sett over vatn. Isen var grei, men det var opne inn og utosar. Tok det med ro på slutten og kom fram til Håheller turisthytte litt før kl 17 (hytta på bildet). Hytta er liten og koseleg, men litt trekkfull. Går imåra til Taumdvatn eller Storevatn. Idag: ca 18,5km, 7,5t

Ny bilder

23.01.2006 20:08

Har lagt ut bilder fra 1. etappe i bildegalleriet

Thomas

Bilder

23.01.2006 18:35

Her er nokre bilde frå dei siste dagane. Er no på Håheller turisthytte

Gaukhei

22.01.2006 20:22

Kom kl 14 til hytta.Bra føre,men tok tid opp langs elv.Går mot Håheller tidl imorgon.Idag 5,5km 3t, igar 5,5km 6t.Middag:Rondane viltgryte

Flott dag

21.01.2006 20:35

Strålande fint i dag med sol og vindstille.Tok tid opp gjennom bjørkeskog.Snøen har pakka seg sa det går enklare.Opne inos og ut osar pa vatna

Tungt!

20.01.2006 21:34

Det er tungt i nysnoen og det tar lang tid.4km 7t idag.Haper pa bedre forhold imorgon.Takk for alle sms og nettmeldinger

Med ski og pulk

19.01.2006 21:56

Tok det litt med ro idag tidleg. Først ein lang frukost, deretter god tid til å pakke. Omtrent kl 13.30 kunne eg spenne på skia og trekke pulken dei første metrane. Igår var eg litt usikker på om eg skulle gå idag, men etter god avslapping og oppvarting på Ljosland fjellstove, så var eg klar. Dei første 200 metarane kunne eg følge eit scooterspor. Etterpå var det å måke seg gjennom 50-60cm nysnø. Det er tungt under slike forhold og eg kom då ikkje meir enn 3km på vel 4 timar. Slo opp teltet like sør for Langevatnet i sjutida. Har hatt god middag og har det kjempebra i teltet. Imorgom går eg mot Gaukhei turisthytte

Film 1. etappe

19.01.2006 19:48

Ragnar ankom i går(18.01)Ljosland. Han skifter nå fra å gå til fots til og ta pulken fatt. Han sender i tilleg til sine vanlige oppdateringer en film fra den første etappen.

Thomas

For å se filmen fra første etappe må du ha itunes-quicktime7

Link til nedlasting av quicktime 7

Link til filmen

Ljosland

18.01.2006 23:50

18012006(008).jpg

18012006(014).jpg

Den siste marsjen opp til Ljosland vart lang. I firetida kom far (Steinar) kjørane og kunne ta med seg sekken opp til fjellstova. Den siste mila gjekk unna på to timar og eg kom til Ljosland ca kl 18.00. Middagen var bestilt og etter kort tid kunne eg nyta biff, råsteikte poteter, salat mm. Det smakte utsøkt, dei kan verkeleg lage mat her oppe.

Har fått dusja og slappa av ikveld her på denne koselege fjellstova. Driver nå å pakker pulken. Er litt i tvil om eg går imorgon, eller om eg tar ein kviledag her for å kvila føtene. Det har tatt på å gå på vegen og har eit plagsomt gnagsår under foten.

Viss eg får tid, så skal eg skriva meir om turen opp hit.

Det var alt for idag.

Det laver ned

18.01.2006 13:00

Det snør jamnt og trutt. Teltet var heilt dekka av snø og det kom nok 5-10cm i løpet av natta. No er eg i Kyrkjebygd i Åseral og har bare 22 km igjen til Ljosland fjellstove. Det tar nok ca 5 timar å gå opp dit

Kong vinter

17.01.2006 23:28

Vakna idag til lyden av snø som ramla ned på teltet. I løpet av natta hadde det kome 4-5cm snø, men på morgonkvisten steig temperaturen og det gjekk over i sludd og yr. Snøen som hadde samla seg på grantrea, ramla så ned på teltet. Gjekk avgårde litt over ti. På vegen var det slapseføre og etter nokre timar vart gore-tex skoa våte. På Byremo Landhandel åt eg lunsj. Dama i kassen meinte at eg burde få med meg noko og ga meg sjokolade og bananer. Takk. Vidare oppover vart det meir snø og litt kaldare. Dei siste timane var det på med refleksvest og lys for å gå ca ei mil til Kilsund. Gjekk så 3-4 km mot Åseral før eg slo opp teltet i ein skog ved vegen. Det var veldig godt å krypa ned i soveposen og få på tørt tøy. No har eg fyrt opp primusen, laga middag og fått god varme i teltet. Supert. Ruta: Ytre Øydavatn - Byremo - Sveindal - ca 3km nord for Kylland. 32km, litt over 10 timar.

Ragnar på tv

17.01.2006 21:52

Skal bare minne om at i en 6 dager fremover vil det ligge et nyhets klipp om ragnar på tv vest Sjekk ut nyhetene på tirsdag 17 jan. I sendingen er det et innslag om NPL ca 11.30 min ute i sendinga.

Trykk på tirsdagsnyhetene og i denne sendinga så er ragnar med!!

Thomas

Link til Tv vest

Audnedalen

16.01.2006 20:17

Som eg skreiv tidlegare, så går eg nordover rv 460 gjennom Audnedalen. Var innom i Konsmo og handla mat og godteri. Satte opp teltet ved ytre Øydavatn, 9km nord for Konsmo. Tar ein tidleg kveld for å kvila føtene, som er litt ømme etter all traskinga. Reknar med å vera på Ljosland på onsdag. Ruta idag: 3km nord for Vigeland - Konsmo - Ytre Øydavatn, ca 32km

Langr rv 460

16.01.2006 13:55

Starta å gå ca halv ti og er no på rv 460 rett på grensa til Audnedal kommune. Det er sludd i lufta, men greit ver å gå i. Litt stive bein etter gårsdagen. Å gå på asfalt med sekk tar på. Det ser ut til at bloggsidene er litt ustabile, skal få undersøkt kua som er problemet

Langs landevegen

15.01.2006 22:35

Vakna opp til flott utsikt ut over havet på Norges sørlegaste punkt. Hadde satt opp teltet på ein grasflekk like ved fyrtårnet - genial teltplass i le for den lette brisen. Etter ein runde oppe i tårnet, bar det ned til fyrvokter Rolf Dybvik for å skriva seg inn i gjesteboka. Dei fleste npl-farande vore innom den hyggelege fyrvoktaren. I den flotte npl-gjesteboka har alle fått eit bilde av seg og det var stas å sjå alle som har lagt ut på turen. Fyrmesteren tok også bilder til fyrets nettsider og det skulle koma ein liten sak om turen min der. Vanlegvis koster det ein liten slant for å gå opp i fyret, besøke tusenårsstedet og sjå film, men som fyrmesteren sa det -det er sjølvsagt gratis for alle som sykler, padler eller går Norge på langs! Etter å ha sendt eit par postkort og sett ein flott video om fyret, så gjekk eg dei første skritta nordover litt før klokka halv to. Det var greit å gå langs vegen, lite trafikk. I Spangereid kjøpte eg mat og tok på meg refleksvest og blinkande lys framme og bak. Bilistane såg meg iallefall for å seia det slik…Etter langt om lenge kom eg til Vigeland, som var målet for dagen. Gjekk litt over tre kilometer vidare og ligg no i teltet fem meter frå rv 460. Det er godt å slappe av etter all traskinga. Takker for alle dei hyggelege helsningane som har tikka inn! Ruta idag: Lindesnes - Spangereid - litt nord for Vigeland. Ca 30km, 7 timar.

Ragnar på Lindesnes

15.01.2006 17:29

Ragnar forlott i formiddag Lindesnes etter et besøk på fyret. Fyrvokteren på lindesnes skriver dette på nettsiden sin: Fyrvokteren tok også noen bilder disse har lagt ut i bildegalleriet

Thomas

Les mer her

Lindesnes - turen er i gang!

14.01.2006 23:27

No er endeleg turen igang! Like utanfor teltet står fyret på Lindesnes og stråler ut kraftige lyskjegler, ut over det brusande havet. Verkeleg eit flott skue.

No ligg eg er i teltet og slapper av. Denne turen skal bli kanllbra!.

Med kurs for Lindesnes

14.01.2006 18:23

Det siste døgnet har gått med til pakking og siste førebuingar. Ganske forsenka satte vi avgårde sørover. Første stopp var Ljosland fjellstove, der pulk og skiutstyr vart lessa av. I resepsjonen traff eg på eit hyggeleg par som også går Norge på langs! Dei hadde nettopp komt fram etter sykkeletappen frå Lindesnes og anbefala sterkt å overnatte ute ved fyret. Så nå går turen ned til fyret på Lindesnes og eg blir nok der inatt. I morgon går eg til fots og ventar å nå Ljosland igjen seint tirsdag kveld.

Sidene oppdateres

13.01.2006 15:38

Turloggen er nesten på plass. Det ligger inne ein del testinformasjon her for å teste ut systemet. Sidene blir endeleg ferdige i løpet av kvelden

I morgon er det ut på tur!

Media

13.01.2006 00:23

Idag var TV VEST på besøk. Dei laga eit innslag om turen, som skal sendast i programmet “Panorama” mandag 16.januar. Dette programmet går rett etter dei lokale nyheitene, ca kl 17.40,18.40 og 23.15 Dei som ikkje får inn TV VEST, kan sjå innslaget på nettet: aftenbladet.no/tvvest/ (Sendingane ligg på nettet 1 veke etter sendedato)

Aftenbladet hadde idag, 12.01 2006, ein artikkel med bilde om Norge på langs turen min . Grei og fin framstilling av turen. Bildet er forøvrig frå ein tidlegare tur på Svalbard. Artikkelen finn du på sida “Jæren og Dalane”.

Jærbladet var å intervjua meg på onsdag, så fredag 13.01 2006 kjem det ein artikkel der også.

Litt uvant med slikt oppstuss , men det er jo litt artig også! Eg var nok ein smule spendt då teamet frå TV Vest kom for å laga innslag, men synes det gjekk overraskande bra. Reporteren og fotografen var veldig hyggelege og hadde ein avslappa tone. Dei kunne ikkje akkurat tenke seg å ta samme turen, men spøkte med at ” Norge på langs på moped” var ein meir passeleg tur for seg sjølve.

Posting via mobil og epost

11.01.2006 14:40

Bloggen er satt opp slik at eg kan oppdatere med bilder og tekst via mobil eller epost

Artikkel i Jærbladet

11.01.2006 12:07

Idag var ein journalist frå Jærbladet innom for å skrive ein sak om turen. I fredagsutgåva av Jærbladet blir det då sansynlegvis ein artikkel med bilde.

Internettsidene oppdateres idag

11.01.2006 10:58

I løpet av dagen blir “Norge på langs”-sidene oppdatert med blogg og turlogg. Det vil også koma eit bildegalleri som etter kvart skal innehalda bilde frå turen

Bloggen er snart klar

10.01.2006 21:36

Det er idag bare tre dagar igjen til Norge på langs turen. Undervegs kjem denne bloggen til å bli oppdatert med tekst og bilde.

Tilfeldig valgt bilde

131.jpg

Date: 09.02.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006