Nordkapp

07.05.2006 18:09

Vakna tidleg av sola som skein på den knallblå himmelen. Sidan det hadde blitt ein sein kveld, tok eg det ganske med ro. I ti-tida rusla eg dei siste kilometrane fram til Nordkapp-platået.

Det bar rett ut til den kjente globen og eg kunne feira at turens målpunkt var nådd! Det er no godt å koma fram, men eg kunne gjerne ha fortsatt lenger!

Vimsa rundt i vindkasta ute på kanten av den mektige kystklippen nordkapp-senteret ligg på. Knivskjellodden låg fint bada i sollys like vestafor. Strålande sol og blå himmel gjorde dette til ein herleg av sluttning på ei opplevingsrik ferd.

Seinare bar det inn på senteret og eg fekk med meg Ivo Caprino sin Nordkappfilm. Det var også tid for å sende mange postkort eg har lovt vekk i løpet av turen. Litt souvenirhandling var det også. I cafeen fekk eg meg eit pølser, då det var einaste varmmaten dei kunne tilby. Turistsesssongen er absolutt ikkje igong enda. Utpå dagen kom det fleire busslaster med hurtigsrutepassasjerer og det var rett så folksomt. Eg har også snakka med redaktøren i Finnmarksposten som skulle skrive ein sak for ei lokalavis heime. Ein journalist frå Finnmark Dagblad dukka også opp, så det vert eit lite stykke der på tirsdag. Av ho fekk eg også skyss til Honningsvåg. Her er det nesten sommartemperatur og roleg å fint nede ved havna. Imorgon tidleg tek eg hurtigruten til Tromsø og blir der nokre dagar, før eg nok tar eit fly vidare sørover.

Eg vil nytta høve til å takka alle som har bidratt til å gjera turen gjennomførbar. Ein stor takk til alle dei eg har møtt undervegs og som nesten utlukkande har vore svært så hjelpsomme og gjestfrie. Tusen takk!

Ein takk også dei til alle dei som har følgt med på turen gjennom nettsidene og for alle dei fine meldingane som har blitt lagt igjen

Nettsida kjem til å leva vidare ei god stund enda. Det blir både meir bilde og tekst frå turen. Det er også ein del historiar og episodar som eg ikkje har kome fram og det vil eg kanskje også skriva litt om. Ein real omtale av utrustninga vil også kome viss nokon skulle vera interesserrt i det.

Ellers helsar eg til dei som fortsatt er ute på sin Norge på langs tur. Lykke til!

For dei som er heilt Norge på langs frelst, kan eg anbefala å følge med på Norgepaalangs.info. Her er det lenkjer til nettsidene til nokre av dei som akkurat no er på veg sørover eller nordover.

Ragnar Fjeld, Honningsvåg

12 kommentarar til “Nordkapp”

Pages: [2] 1 » (Show All)

  1. Lars Erik

    May 11th, 2006 07:31

    Gratulerer!

  2. May 9th, 2006 17:15

    Gratulerer så mye Ragnar!
    Snakk om reise, og så spennende det har vært å følge med deg underveis. Får håpe du får roen over deg til å lage en bok i etterkant - jeg bestiller herved ett eks hvis du har planer om det… Skal si det kribler - har også lyst på en langtur…

    Vi snakkes!
    -lars

Pages: [2] 1 » (Show All)

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP0483.JPG

Date: 23.01.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006