Å prøve noe nytt! Sort og hvitt?
Sort/hvitt og fotografering
Å fotografere i sort/hvitt er faktisk ikke så umoderne som enkelte tror. Mange profesjonelle fotografer sverger ofte til sort/hvitt, da disse bildene kan gi et helt annet spekter av nyanser og kontraster. Portretter er en av mange bildetyper som får en ekstra dybde. Bildet blir ofte mer levende og detaljene i ansiktene kommer ofte mer frem
Av Thomas André T. Sveri 25.09.2002

Når bildene er tatt, har du mange muligheter. Du kan fremkalle filmen selv eller få full pakke fra fotoforetningen. Du mister noen muligheter ved den fulle pakken, men har du ikke tilgang på mørkeromsutstyr kan den løsningen gi like mange fine og effektfulle bilder. Viss du velger å gjør hele eller deler av prosessen selv, kan du ofte påvirke resultatet. Noen fotografer har påstått at det er jobben du gjør i mørkerommet som skaper et godt bilde og ikke fotograferingen. Jobben du kan utføre i mørkerommet har mye til felles med den digitale bildredigeringen vi kan utføre på pc i dag. Dette er en av grunnen til at mange mener det er lite vits å stå i kjemi lukta på mørkerommet. Jeg vil nå påstå at bildene jeg selv her fremkalt gir mer en følelse av å være mitt produkt og min kunst, en det et redigeringsprogram på en pc kan utrette. Selv gjør jeg mye redigering på PC-en. Dette fordi det tar korter tid, men jeg savner den følelsen av å jobbe og tenke for og ikke gjøre for mange feil i mørkkomet. Der er det nemlig ikke så enkelt som å hente opp filen igjen.              

Tauverk og knuter i gammel trebåt
            

              

Så ta utfordringen og prøv noe nytt. Om du bare tar bildene eller gjør hele prosessen selv er opp til deg. Du vil garantert oppdage en ny verden innenfor foto.
    

 

Relatert til artikkelen

©2001-2004 Breogfjellsport.no