Topptur, topp tur!
Tur til Eggjenibba
Etter store diskusjoner om reisemål, dro vi endlig av sted. Dagens mål var Egggjenibba. Den karateristiske topen som skiller seg fra alle andre topper i området. Toppunktet på 1308 moh måtte bare bestiges!
Av Thomas André T. Sveri 30.09.2001

Svetten hagler fra pannen, lag etter lag har blit fjernet for og la de salte fuktige dråpen renne mest mulig fritt. Den klamme huden klistrer seg til Super trøya. Jeg har ingen plagg igjen og fjerne og foran meg ser jeg kun en lang mottbakke. 

Den fuktige bakken glinser i det grålyst. Bladen på trærene skiner i alle høstens farger: Oransj, rød,gul eller nyanser av dette. Luften er klam og fuktig. Jeg sitter og kikker utover dalen og nytter synet av høstfagen. Vannflasken er allerede begynt og tømmes og kun 3-400 meter er tilbakelagt. De andre turdeltakrene har allerede et godt forsprang på meg så det er på tide og få på seg sekken og komme seg videre. 

Sakte men sikkert beveger vi oss oppover baksiden. Dalene rundt oss blir stadig lengre borte. Ryggen vi forserer blir stadig luftigere. Bratte fjell skråninger stuper ned i dalene på begge sider. Nede i dalen ligger et lavt skydekke og i det fjerne kan vi se andre topper rage på himmelen.   


 

"Pust i bakken". Bakerst: Alexander Jønsson. I midten: Leif Einar Støvern. Fremst: Eivor A. Laugsand. (Foto: Thomas Andre Thorkildsen)


Vi samles for og ta en hvil i bakken. Foran oss rager nibba og litt etter litt går vanlig gange over til klyving mellom bergknabbene. Svetten i pannen begyner og gi seg og kjølige vinddrag fra fjellene rundt kjennes forfriskene på en gloheit kropp. Det svalende draget minner enn om at vinteren er på vei.

Høstfarger

Og de første høstfargene er tegnet på noe nytt, et vendepunkt i naturens biologiske klokke. Det er sannelig en privilegie og kunne få nytte naturen og faktisk se endringen fra dag til dag. 
Toppunktet ser stadig høgere ut, ettersom vi stadig for øye på nye topper bortenfor det vi går ut i fra er topppunktet. Et kjent fenomen i friluftslivet. Den toppen du ser er sjelden den virklige toppen!   


På toppen


Så! endelig var vi der, høyt opp over dalene. Vi var kommet til topps på Eggjenibba! 
Tanken svirrer rundt i hodet. Jeg prøver og huske forventningen jeg hadde før vi startet, men nå, her i dette øyeblikk er alt glemt og alldeles forduftet fra sinne. Det eneste tanken rekker til er funderinger på fjellene, himmelen, skyene og vinden alt av det naturen har og tilby oss. Tanken blir fylt med glede. Jeg vet ikke "helt" hvorfor, men av denne grunn vender jeg tilbake og tilbake til naturen og friluflivet. For fylt sinne og sjelen med ro og fryd over det som er gitt oss! Det vakre, underfulle,og fantastiske skaperverket.


Toppbilde Eggjenibba (1338 moh). Øvst frå venstre: Leif Einar Støvern, Anders Hestmann, Karoline Barflod, Alexander Jønsson, Mikael Frogum, Joakim Haug, Eivor A Laugsand, Ingebjørg Dahle, Thomas Andrè Thorkildsen, Ragnar Fjeld. 

Turdato: 26.09.2001
 

Relatert til artikkelen
Album
Tur til Eggjenibba
38 bilder
[26.09.2001 - 26.09.2001]
Vis albumDen flotte Eggjenibba, fotografert 5.mai 2002 frå Byrkjelo.
©2001-2004 Breogfjellsport.no