Test av primus
Optimus 111c/111
På tur er det ofte nødvendig å ha med et kokeapparat. Primus er pr i dag det som egner seg best. Optimus 111c/111 er den gode, gamle primusen som alle som har vært i forsvaret kjenner til. Vi har oppsummert dens egenskaper og testet den
Av Thomas André T. Sveri 31.01.2002
Optimus 111c/111

Den god gamle primusen som alle som har vært i forsvaret kjenner til. Forskjellen på den gamle 111 og den nye 111C er at 111C har fått en ny multifuel brenner som også takler andre brennstoff enn parafin. Begge modelene har en effekt på rundt 3000W. Det vanligste brenstoffet er parafin, samt rødsprit til forvarming. Primusen er karakteristisk da den er inebygd i en svart eller turkis boks. En meget alsidig primus spesielt til litt større grupper. 


Optimus 111c/111. Foto: optimus.se

+  
Stabil (Brenner jevnt og står støtt og godt) 
Holbar (En primus du kan ha glede av et "helt liv" ved kyndig bruk) 
Godt beskyttet i innebygd boks. 
Høy effekt 
Relativt lavt brennstoff forbruk. 
Rimlig brennstoff. 
Fungerer godt i streng kulde. 

-
 
Vekt( 1,6 kg + repsett) 
Brukervennlighet (Krever kunnskap) 
Dyre reservedeler. 
Krever forvarming. 
 
Erfaring:  
En god primus for de som har lært seg og bruke den. Kan være vansklig og få til og er lett og ødlegge ved feil bruk. Ved riktig bruk og godt vedlikhold en primus i toppklasse med toppefekt. Passer til alle typer friluftsliv og er uanset en fastfølgesvenn ved bruk av pulk. Blir detsverre ofte lagt igjenn til fordel for andre grunnet vekt. Vinterstid med mye fyring i telt er dette en klar ener på grund av dens stabilitet.  


  
Relatert til artikkelen
Artiklar
Primus Himalaya Multifuel [31.01.2002]


©2001-2004 Breogfjellsport.no