Vinter
Tilbake til seksjonens framside
Viser artikkel 26 til 59 av totalt 59 artiklar
Forrige 40
Topptur til Kjølen, Troms
Pudderføre
Etter 3 veker med regn, mildvèr, hestehov og tulipaner kom endeleg den etterlengta vinteren tilbake. 30 cm nysnø over natta gav perfekt skiføre på sålen som var frå før. Dette måtte bare utnyttes så det blei ein kaotisk morgon for å koma oss ut. Turen gjekk til Kvaløya og Kjølen lørdag 1.mars
Les meir her  [ 03.03.2003 ]
Panoramautsikt frå fly
Høgt over flotte fjell
Å ta fly på ein fin vinterdag kan vera stilig. Utan ei sky på himmelen og med panoramautsikt utover den majestetiske Jostedalsbreen, vart flyturen ei flott oppleving. Å studera eit område som du tidlegare har gått i, frå lufta, er også litt interessant. Sjå bilde av Jostedalsbreen og andre fjellområde i denne artikkelen
Les meir her  [ 26.02.2003 ]
Skitur inn til Goliathytta i Finnemarka
Silkeføre i Drammensmarka
Det ligg ein halv meter med silkemjuk snø og venter på oss i Finnemarka. Her går skiløypeene heilt frå Drammen sentrum og mange mil innover.Etter ein fin dag med telemarkskjøring i Aronsløypa, bar det innover i det flotte vinterlandskapet til Goliathytta.
Les meir her  [ 05.01.2003 ]
Flott alpinanlegg i Drammen
Drammen Skisenter, Aronsløypa
Like etter nyttår vart det tid for ein dag i Aronsløypa ved Drammen. Gode snøforhold og fint vèr gjorde det til ein flott dag inne i det nye året.
Les meir her  [ 02.01.2003 ]
Tjukk Stålis
Skøyteis
Kva er vel finare enn ein tur på skøyter, i klårvèr og med fin solnedgang? Kulden har festa grepet i Rogaland og fleire vatn har no fin skøyteis. Ein liten kveldstur til Melsvatnet skulle visa seg å bli eit blinkskot!
Les meir her  [ 13.12.2002 ]
Første toppturen denne vinteren
Herleg sukkersnø
Den kvite og lette snøen har dala ned over fjella med glittrande iskrystallar. Eit par ski skjer seg gjennom snøen og lagar eit fint spor nedover, mens sola glimter over fjella. Det var klart for vinterens første topptur på telemarkski!
Les meir her  [ 23.11.2002 ]
Norges lengste motbakke
Kjempefin tur opp til Skålatårnet
Noregs lengste motbakke går frå Loen og opp til Skålatårnet, 1843MOH. Ein fin søndag tidleg i mai, tok vi turen opp til denne fantastiske plassen. Strålande solskin og kjempeutsikt. Skålatårnet imponerte med sin spesielle sjarm!
Les meir her  [ 31.05.2002 ]
Nordfjord Folkehøgskule går Noregs lengste bakke
På tur opp til Skåla
Nordfjord folekhøgskule gjekk imai opp Norges lengste samanhengande motbakke, opp til Skålatårnet på 1843moh. Været var strålande og naturen fekk vist seg skikkleg fram og det blei ei oppleving for livet – igjen!
Les meir her  [ 31.05.2002 ]
Den klassiske vårskituren
Jostedalsbreen på langs
Skituren over Jostedalsbreen er ei spesiell oppleving. Turen starta omtrent på havnivå i Erdalen, gjekk over Jostedalsbreens platå, som ligg på mellom 18- og 19 hundre meter og var avslutta med nedkjøring til Fjærland i Sogn. Det vart ein spanande og krevande tur for dei 56 forventningsfulle ungdomane. Vèret var til tider dårleg og det vart brukt for mykje av det ein hadde fått lært gjennom året på Nordfjord folkehøgskule.
Les meir her  [ 30.05.2002 ]
På tur i Arktis
Svalbard 2002
Rett etter påskeferien landet elevene på Longyearbyen lufthavn. Målet var og innta Arktis og legge ut på en 9 dagers skitur i det ugjestmilde kilmaet. Etter lange forbredelser og pakkking, var det for mange som en drøm og endelig være klar for og legge ut på turen
Les meir her  [ 23.04.2002 ]
Fine dagar
Svalbard påske
Påsken 2002 på Svalbard blei kjempebra. I løpet av 5 dager fekk vi oppleva mykje av det Svalbardnaturen har å by på. Først ein 3 dagers skitur i praktfullt vær, deretter snøscooterkjøring i tåke og snøvær og så hundespannkjøring i solskinn og mildvær. Vi fekk også oppleve Longyearbyen og trefte på mange greie folk
Les meir her  [ 21.04.2002 ]
Vendereis på Haugabreen
Tur på Myklebusbreen
Dagens turmål ruva høgt over alle andre, nemlig Snønipa på Myklebustbreen. Sprekker på breen stoppa oss frå å nå Snønipa. Vi kjem garantert tilbake seinare
Les meir her  [ 16.04.2002 ]
På tur fra Finse til Rjukan
Sol bare sol
Påsketuren over Hardangervidda ble over alle forventninger. Ski føret ville ikke bli labert og været var det ingen ting og si på. Tross tidlig påske og dårlige værutsikter fra metrologene, hadde vi tidenes kosetur Fra Finse til Rjukan.
Les meir her  [ 30.03.2002 ]
Breogfjell er på vintertur
4 dager i solsteiken
Etter fleire dagar med storm, kulde og vanskelege forhold i fjellet, skulle BreogFjell-klassen ved Nordfjord Folkehøgskule ut på tur. Vèret blei ufattelig bra og turen blei eit minne for livet. I 4 dagar gjekk vi med telt og vinterutrustning på ryggen og fekk oppleva mektig natur. Turen blei avslutta med overnatting på topppunktet til Storevarden, 1425MOH, og tilhøyrande med nedkjøring til Breimsvatnet (60MOH) dagen etterpå. Gjett om det var kjempekult!
Les meir her  [ 15.03.2002 , oppdatert 15.04.2002 ]
Skieldoradoet Harpefossen
Vansindig mykje pudder
Heile Nordfjord Folkehøgskule tok turen bort til Harpefossen skisenter ved Nordfjordeid. Ei heil fjellside med opptil 1 meter perfekt puddersnø. Det blei ein kjempedag, ein dag som vi aldri vil gløyma. Det var bare ein fantastisk oppleving!
Les meir her  [ 02.03.2002 ]
Vinterferie
Ålsheia i Sirdal
Sirdalen er ein fin plass for skiturar og har også 4 skitrekk å velja mellom
Les meir her  [ 01.03.2002 ]
Bjørnestad skisenter
Drøymedag i laussnøen
Vinterferie, sessongopning, 50cm nysnø, solskinn og drøymeforhold. Bjørnestad skisenter ved Tonstad i Sirdalen, gav oss ein fin dag med mange utfordringar. I tillegg er opningstidene utrulege: 0900-2100, og prisen er fornufttige.
Les meir her  [ 01.03.2002 ]
Bilde frå videregåane skredkurs
Skredkurs
Skredkurs arrangert av Powderguide og Nordfjord folkehøgskule. Fantastisk vèr og kjempebra kursdagar.
Les meir her  [ 28.02.2002 ]
Norges lengste motbakke
Draumen om Skåla
Norges lengste motbakke låg å venta på oss. Målet var godt 1800 meter over oss, innhulla i tåke og skyer, nemleg Skålatårnet. To dager med snøfall hadde før til perfekt pudderskiføre. Breogfjell- og Ekspedisjonklassen skulle på topptur
Les meir her  [ 14.02.2002 ]
3 dagers vintertur på sørsida av Utviksfjellet
Basistur vinter
Ei gruppe på omtrent 20 ungdommar er på 3 dagers skitur over Utviksfjellet, i Sogn og Fjordane. Sekkane er lasta med god mat og vinterutstyr. Erfaringa er varierande i gruppa: nokon har vært på utallige vinterturer, mens det for andre blir den første skikkelege turen med overnatting i telt og iglo
Les meir her  [ 08.02.2002 ]
Flott førjulstur på ski
Jardalen rundt
Turen skulle gå Jardalen rundt, om toppene Svarte Kari og Store varden. Det var lite snø og det som lå, var speilblankt. Turen ble av denne grunn en tur delvis til fots og delvis på ski.
Les meir her  [ 01.02.2002 ]
Måneskinn og funklen snøkrystaler
Måneskinstur til høgsvarden
Rett før midnatt bestemer vi oss for og komme oss ut på ski. Månen står høyt på himmelen og gir et fantastisk lys mot snøen. Målet er Haugsvarden på Utviksfjellet.
Les meir her  [ 30.01.2002 ]
Telemark, skitrekk, pudder og liv på IMI-stølen
5 dager i Oppdal
Hele Nordfjord folkehøgskule var i aktivitet på ski i det store alpinanlegget på Oppdal. Vi fikk instruksjon i alt fra nybegynner- til erfaren telemarkkjøring. I tillegg blei det tid til masse offpist kjøring i pudder
Les meir her  [ 29.01.2002 ]
To turer på samme dag
Topptur og måneskinnstur
Først ut i sola for å kjøre pudder og så ut for og nyte månskinnet. Vi må jo bare bli brune?
Les meir her  [ 29.01.2002 ]
Teori, og praktisk kunnskap om skred
Skredkurs ved Norfjord Folkehøgskule
Vi tok for oss teori om skred og konsekvenser ved skred. Vi tok også for oss søk og redning av personer tatt av skred.
Les meir her  [ 16.01.2002 ]
En sann historie fra virkeligheten fortalt av meg selv
-Å ligge i telt i tjue grader minus
Romjulstur med telt i Hunnedalen i Ryfylkeheiane. En historie om flott måneskinn og minst 20 kalde kuldegrader.
Les meir her  [ 01.01.2002 ]
Årets første skitur i alpinanlegg
Stranda alpinanlegg
Hjemreise helg, telemark, teltovernating primusproblemer og samtidig en knall! tur. Tur til Stranda alpinanlegg.
Les meir her  [ 14.12.2001 ]
Fart under skia
Puddersnø
Etter en dag i klasserommet med tett snøfall, kunne ikke føttene bindes fast til skolen. Skiføret måtte prøves. Etter konfrontering med kjentfolk, bestemte vi oss for å renne ned jordene ved kleivane. Dette blei starten på fart og spenning på sessongens første pudderføre!
Les meir her  [ 12.11.2001 ]
Bilde frå skitur i Bjerkreimsheiane
På ski til Tomannsbu
Skitur i flott vèr inn til turisthytta Tomannsbu i Bjerkreimsheiane, Ryfylkeheiane.
Les meir her  [ 21.04.2001 ]
R/R-speidarar på tur
Snøholetur til Suleskard
Bryne R/R-lag reiste på snøholetur til Suleskard i palmehelga, påsken 2001. Frå Ådneram gjekk turen på ski opp til Suleskard og eit stykke innover i fjellet. På ettermiddagen begynte me å grava snøhola, og det viste seg at det var ganske harde snølag. Gravinga tok derfor litt lengre tid enn berekna. Om kvelden koste me oss me god mat og varme soveposar inne i snøhola
Les meir her  [ 08.04.2001 ]
Bilde frå flott skitur
Skitur i Frafjordheiane
Skitur i flott vèr. Var innom både Sandvatn- og Langavatn turisthytte.
Les meir her  [ 24.03.2001 ]
Bilde
På ski i Stavtjørn Alpinsenter
Bilde frå ein flott dag i Stavtjorn alpinsenter, mars 2001
Les meir her  [ 03.03.2001 ]
Stavanger turistforenings ungdomsgruppe
Haukeliseter-Ådneram, påsken 2000
Bilde frå den klassiske påsketuren i Ryfylkeheiane: Frå Haukeliseter i nord, til Ådneram i Sirdal i sør. Ein flott gjeng på tur i varierande vèr.
Les meir her  [ 22.04.2000 ]
Bilde
Vinterferie på Børsteinen turisthytte
Bilde frå vinterferietur til Børsteinen turisthytte i Ryfylkeheiane.
Les meir her  [ 09.03.2000 ]
Forrige 40

© 2001-2005 Breogfjellsport.no - Kontakt informasjon