Ei veke etter

15.05.2006 18:29

Det er gått vel ei veke etter at eg nådde Nordkapp. Det har vore ein ganske stor overgang å vende tilbake til “det normale liv” igjen, men det har no gått bra.

Frå seint mandags kveld til torsdag morgon var eg hos ein kammerat i Tromsø. Det vart mykje god mat, avslapping og kino. Eg kom også over nokon nye telemarkski til halv pris då vi var innom ein sportsbutikk og måtte bare slå til. Det var heldigvis ungdomsbiletter igjen hos Sas Braathens, så då kom eg meg sørover utan å bli heilt ruinert. På flyet til Stavanger var det ingen tvil om at eg nærma meg; dialektane til folket ombord var utelukkande frå rogalendinger. På Sola hadde fleire frå familien møtt opp med blomar og norske flag! Svært så hyggeleg!

I dagane etterpå har eg besøkt litt venner og familie. Dei aller fleste er ganske nyssgjerrige og vil høyra meir om turen. Litt datafikling har det også blitt dei siste dagane, lista over ting eg bør få gjort snart, er lang. Turutstyret er temmeleg kaotisk for tida og det skal snart bli stua vekk til neste vinter. Imiddlertid er eg igong med ei grundig evaluering av utrustninga som eg har hatt på turen. Det tar imiddlertid litt tid å få lagt dette ut på nettet.

Ellers kan eg rapportera at matinntaket på ingen måte er mindre no enn på turen. Andre symtom er at eg er både rastlaus, “godtesjuk” og trøtt om kvelden. Nokon kilo lettare har eg også blitt i løpet av 2500km på tur, kanskje ikkje så veldig overraskande.

Fleire bilde er blitt lagt ut i bildegalleriet, resten kjem i løpet av veka. Video frå siste etappe kjem også snart. Så ventar ein oppsummering av heile turen om ei stund, utstyrserfaringar, råd og tips og til slutt kanskje, kanskje eit lite hefte.

6 kommentarar til “Ei veke etter”

 1. Reidar

  May 26th, 2006 23:29

  Hei Ragnar!

  Har fulgt med deg hele veien. Spesielt interessant siden jeg også er fra Rogaland og gikk samme turen forrige vinter. Du var forresten litt i kontakt med Runar, som jeg gikk ilag med, før turen din. Må si jeg er imponert over hvor godt du har dekket turen på nettet, og ikke minst måten du har gjort det på. Enkelte andre, som har gått samme turen som deg i vinter, har laget rapporter som for all fremtid vil skremme folk fra i det hele tatt å tenke på en slik tur. Kjente meg mye bedre igjen i dine skildringer. Norge på langs er jo igrunn bare koselig. Glimrende!

  Lykke til videre!

  Reidar

 2. Kaja

  May 25th, 2006 21:12

  Hei
  Har en samboer som er svært interessert i å gå samme rute som deg :o ) Og surfer derfor litt rundt for å få litt info fra andre som har gjort det samme. Må være en helt unik og fantastisk opplevelse!!
  Hilsen fra Oslo

 3. Jan Olsen

  May 16th, 2006 21:16

  Hei.
  Jeg har jevnlig fulgt med på dine sider. Fint at du kom hel og uskadet frem.
  Matbehovet kjenner jeg igjen. Det roer seg etterhvert- men kan ta overraskende lang tid!
  Håper at ruten din blir tilgjengelig i lang tid fremover. Vil disse sidene være tilgjengelig i fremtiden? Om ikke, så håper at du kan lage en oversikt som blir tilgjengelig i komprimert form.
  Evalueringen av turutrustningen ser jeg frem til.

 4. August Hilgert

  May 16th, 2006 15:04

  Hei Ragnar!
  Du husker sikkert ikke mer de to tysker ved haukeliseter, Stefan og August. Vi viste veien op fra Haukeliseter. Det var ganske bratt. Vi var veldig interessert i turen din. Vi gratulerer. Nettsiden er veldig bra og vi fölge etter ver dag.
  August og Stefan

 5. May 16th, 2006 12:23

  Følgande fylke var eg innom (i kronologisk rekkefølge):
  Vest-Agder
  Aust-Agder
  Rogaland
  Telemark
  Hordaland
  Buskerud
  Oppland
  Sogn og Fjordane
  Hedmark
  Sør-Trøndelag
  Nord-Trøndelag
  Nordland
  Troms
  Finnmark

 6. May 16th, 2006 08:14

  Hei… Korleis fylka va du igjennom?
  Eg bere lura…
  Vart det kaldt?
  Frå meg

Legg til ein kommentar

You must be logged in to post a comment.

Tilfeldig valgt bilde

IMGP0747.JPG

Date: 01.02.2006

Nyeste album

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Etappe14-15 Maze-Skaidi-Nordkapp

Date: 15.05.2006